Invitasjon til deling av bibliotek

Du må invitere kolleger/samarbeidspartnere som skal få tilgang til ditt EndNote-bibliotek. Når de har akseptert invitasjonen, kan de åpne biblioteket ditt og f.eks. sette inn referanser i sine egne tekstdokument.
Husk at du ved å dele EndNote-biblioteket ditt også gir de andre fulle redigeringsmuligheter, og de kan følgelig legge til, endre og slette referanser og grupper på samme måte som du kan.

Sende invitasjon

Det er altså mulig å dele EndNote-biblioteket med maksimal 100 andre brukere.

Fremgangsmåte for å invitere:

  • Klikk på knappen Share Library 
    eller velg Share fra File-menyen
  • Skriv inn e-postadressen til de(n) du vil invitere i feltet Invite More People.
    Bruk komma mellom adressene.
  • Skriv eventuelt en melding i feltet Add a message om du vil gi mottageren en beskjed
  • Klikk på Invite-knappen

I øverste del av dialogboksen vises de du allerede har delt biblioteket med.
Member viser navnet på de som har godtatt invitasjonen, mens Pending angir at de ikke har svart ennå. I denne fasen vises kun e-postadressen.

Finn samarbeidspartner

Det kan være vanskelig å holde oversikten over de du har delt biblioteket med dersom du begynner å nærme deg grensen på 100 å dele med. Det er derfor innført et søkefelt på toppen av dialogboksen for deling slik at dufor eksempel kan unngå å invitere noen som allerede har tilgang til biblioteket ditt.
Du kan søke på for- og etternavn samt e-postadresse.

Motta invitasjon

Du vil motta en e-post som forteller deg at en EndNote-bruker ønsker å dele sitt bibliotek med deg. Klikk på Accept-knappen i meldingen for å komme til nettsiden for å bekrefte at du godtar invitasjonen. Logg inn med din EndNote online-konto (dersom du allerede har en slik), eller opprett en konto (dersom du ikke har en fra før).